آخرين مدلي كه در زمينه استرس مطرح است مدل جنبه پردازي اطلاعات باشد اين مدل بين استرسهاي روانشناختي ، فيزيولوژيكي و بيوشيمي تفاوت قائل مي شود. اين مدل هم استرسور و هم پاسخ استرس را با هم در نظر مي گيرد. اما اين مدل تاكيد دارد كه نمي توان استرس را بدون تغيير وتفسير محرك به عنوان استرس زا شناخت، بنابراين مدل خبر پردازي تاكيد زيادي روي ارزيابي شناختي و توجيه فرد دارد.
تعبير و تفسير فردي از استرس و همچنين اينكه كدام محرك در حافظه كوتاه مدت جريان مي يابد و كدام ناديده انگاشته شود نياز به توجه انتخابي دارد همچنين خبرپردازي اطلاعات نياز به كاربرد حافظه دراز مدت نيز هست زيرا از طريق استعداد شناختي و كمك از حافظه دراز مدت فرد اجازه مي يابد كه بعضي از محركات را خوشايند و بعضي از ناخوشايند تعبير و تفسير كنند با توجه به حافظه كوتاه مدت حافظه دراز مدت و جريان تصميم گيري در ارزيابي شناختي محرك و پاسخ به عنوان استرس زا بودن لازم و ضروري هستند.
بر حسب ارزيابي شناختي ، استرسورها با جريانهايي مثل موقعيت هيجاني، عاطفي، پاسخهايي مثل اضطراب، ترس، عصبانيت و عم را بر مي انگيزند. در اين مد فرض بر اين است كه تعداد زيادي از استرسورها به وسيله فرد ارزيابي مي شوند و فشار زيادي در اين سيستم وجود دارد و بطور كلي فشار زيادتر بار اطلاعاتي را براي جريانهاي شناخت و بيولوژيكي فرد بيشتر مي كند. اين مدل 3 نوع استرسوررا بطور كلي پيشنهاد مي كند:
1- پيش بيني درد فيزيكي و خطر
2- تهديد به جدا شدن و قبول نكردن اجتماع
3- محركات پيچيده اي كه مستلزم هم پاسخ به نيازهاي موازي و هم پاسخ به نيازهاي جديد و پيچيده است( مايك 986)
روشهاي پيشگيري از ايجاد استرس:
هانس سليه پدر تحقيقات در زمينه استرس، پرسشي را در انتهاي كتاب معروف خود به نام فشار زندگي مطرح مي كند او مي گويد كه بشر قادر است با مطالعات علمي پديده استرس برنامه دقيقي جهت تنظيم رفتار خود طرح ريزي كند و در حدي كه توان توسط آن از فشار هاي زندگي جلوگيري نمود و يا حداقل از شدت آن بكاهد، آيا با طرح اين برنامه مي توانيم بدون اينكه استرس حاصل از كشمكشها و تلاشهاي بي خود را به خود هموار نمائيم داراي يك زندگي رضايت بخش و معني دار بشويم.
سليه به اين مسئله مهم چنين پاسخ مي دهد كه هر فردي بايد مشكلات خود را بر حسب خصوصيات خاص شخصيتي و محيطي خود حل مايد ولي اصولا دست يابي به قوانين كلي كه روشن كننده نحوه تاثير استرس بر روان و تن است هر فرد را در جلوگيري از استرس و يا مانع و يا رفع آنها مجهز تر مي نماي بنابراين سليه اهداف، قواعد و معيارهائي كه براي رفتار سالم و پيشگيري از ايجاد استرس لازم است را به شدت تقسيم مي كند.